BejelentésAZ AUTÓVEZETÉS EGYIK VESZÉLYE AZ ELALVÁSOS BALESET...
SEGÍT ÉBREN TARTANI!............... MI LEHET AZ?

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.


 
                  Mindenkit hazavárnak.....


      A felmérések szerint az autópályán bekövetkezett balesetek negyede figyelemvesztésből és elalvásból ered. Ezért látunk a teljesen belátható egyenes szakaszon árokba borult autókat, kamionokat.     És jó szerencsével csak hallomásból ismerjük, a sávot elhagyó frontális baleseteket.Szinte mindenkinek, aki az úton dolgozik, van egy története erről. A legtöbb ilyen baleset kevéssel az utazási végcélhoz érkezés előtt következik be. A sofőr fáradt, de tudja, mindjárt megérkezik. Csak ezt a kicsit kell még kibírnia. Lankad a figyelem, és máris bekövetkezik a baj.......


Az alvást nehéz megkerülni, mert az alváshiány pszichotikus állapotot idéz elő, amelyben az agy működése teljesen megváltozik. Egyszerűbb esetekben nyugtalanságot, durvábbakban akár hallucinációt is eredményezhet. Gondolataink lassabban peregnek, figyelmünk és a koncentrációkészség csökken, fészkelődünk, nyújtózkodunk, ásítunk.


A legnagyobb ellenség a SZÉNMONOXID!


Ezen nem tudunk változtatni,mert ahhoz csak lovaskocsival kellene közlekedni mindenkinek...   bioenergia  /1 lóerős /


De félre a tréfával! Nézzük a tudományos oldalát!


Az autópályákon,autóutakon ebben a szénmonoxid felhőben autózunk.


Ha akarjuk,ha nem!


Az előttünk haladó járművek is ezt a gázt bocsájtják ki folyamatosan,és a mi autónk szintén! Ebben a szénmonoxid felhőben autózik mindenki, rövidebb,ki hosszabb ideig.


A szén-monoxid nagyon mérgező gáz. Mérgező hatása azzal magyarázható, hogy a vér hemoglobinjában található vasatomokkal stabil komplexet, szén-monoxid-hemoglobint képez, ezzel a szervezet oxigénfelvételét és oxigénellátását akadályozza. A hemoglobin akkor is megköti a szén-monoxidot, ha a levegő szén-monoxid tartalma csekély.


250-szer nagyobb affinitással kötődik a vér hemoglobinjához, mint az oxigén.


 Az álmosság egyik oka az,hogy az agy folyamatosan oxigénhiányos állapotba kerül! Az álmosság a figyelem lankadása,az éberség csökkenése vezet a balesetek 15-25%-ához.


És ez nagyban az utasfülkébe felgyülemlett szénmonoxid rovására írható! 


A balesetek kimenetele, a koccanástól a több emberéletet követelő és több 10 milliós károkig terjedhet!
 tovább a megoldásokhoz,katt ide!


 


 
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!